Oppstart og Høstkonsert

Hei alle sammen. Håper dere har hatt en fin sommer og er uthvilte og klare for ÅsEnsemblets utfordringer fremover.  Selv har jeg som vanlig vært på hytta i Blindleia og kost meg i den fantastiske sommeren vi har hatt.

Nå begynner sommeren å bli på hell og korlivet skal starte opp. Vi har i dag hatt et ekstraordinært styremøte i dag for å diskutere og ta avgjørelse om hvorvidt vi skal ha høstkonserten i september. Denne pandemien vil jo ikke gi seg, og fra FHI får vi vite at det er større sjanse for å bli smittet i høst enn noen gang under pandemien om man ikke er vaksinert. Og mange er fortsatt ikke vaksinert eller har folk rundt seg som ikke er vaksinert. Selv om innleggelser ikke øker, så er pandemien her fortsatt. Det innføres tiltak igjen i kommune etter kommune, og snart kommer studentene tilbake til NMBU, noe som øker sjangsen for at Ås blir rødt/orange om noen uker. Vi må fortsatt ha en meter mellom alle sidelengs i kinoteateret, så det vil uansett bare bli ca halvfull sal. Vi erfarer også at folk fortsatt er engstelig for å gå på konserter, at publikum er litt skremte fordi det hevdes at sang er spesielt farlig/smitteoverførende. Så det er med tungt hjerte vi velger å avlyse denne høstens konsert.. Vi tenker at det er bedre å gjøre det nå enn rett før konserten, dersom smittesituasjonen skulle forverre seg i Ås kommune.  Vi håper at vi kan ha den om et år, når vi er ferdige med Festvalfeber.

I høst konsentrerer vi oss derfor om Desembernatt, som skal bli den beste ever, samt om Festivalfeber som skal gå av stabelen i uke 13 (2022).

Jeg vet at gruppene har planlagt stemmeøvelser denne uka, og det tenker jeg er greit å holde fast på. Så kommer dere litt i gang. Men repertoaret dere skal øve på, bør være til Desembernatt og ikke Høstkonserten. Velg selv hvilke sanger dere trenger å pusse på før vi starter igjen.

Ang oppstartdato, så utsetter vi den til 23. august, fordi ungdomsskolen(og alle andre skoler i kommunen) ikke åpner for utleie før uke 34 og Kroer Vel driver med oppussing slik at vi ikke kan være der heller.

Torstein tar umiddelbart kontakt med Ås Avis, i håp om å få spalteplass til å utdype hvorfor vi avlyser, og samtidig begrunne all energi vi ønsker å legge i forberedelsene til vårt store prestisjeprosjekt Desembernatt. Vårt trofaste publikum savner oss. Ås Avis er den beste arenaen for å utdype at savnet er gjensidig.

Jeg gleder meg veldig til å møte dere igjen og begynne med fysiske korøvelser. 

Vi sees igjen mandag 23. august kl 18:30. Det kommer øveplan i kalenderen etterhvert.