LItt info om i morgen

 

Hei alle. Nå er det kvelden før generalprøven. Jeg håper alle er friske 🙏 Men om du skulle være litt småpjusk, så håper jeg du likevel stiller. Denne konserten er ekstra viktig for oss i år. Det er 3 år siden vi hadde Desembernatt, vi har øvd og forberedt oss lenge. Dette må vi få til.

 

Det er viktig for meg å understreke både som dirigent og som helsepersonell at covid nå ikke er farligere enn en vanlig lett influensa eller forkjølelse. Det er IKKE nødvendig å teste seg for korona selv om du blir tett i nesen, får halsvondt eller hodepine. Det betyr ingenting for hvordan du skal oppføre deg mht ev smitteoverføring. Det eneste det ev gjør, er at det kan frembringe gammel redsel for korona hvis du skulle teste positivt. Og det kan gi en uheldig smitteeffekt blant koristen om å holde seg hjemme. FHI sier jo tydelig at vi ikke trenger teste oss for korona nå, selv om vi har symptomer. Og når symptomene ikke er fremtredende, er det bare å leve som før. Selv på intensiven hvor jeg har jobbet/fortsatt har kontakter, praktiseres dette. Ingen koronatesting, kun holde borte/hjemme ved kraftige symptomer. Da er det ingen grunn til at vi som kor skal velge en annen og mye mer forsiktig linje. Vi har også fått dette fra Korforbundet i går: Vi er nå tilbake til «sunn fornuft» ved luftveissymptomer. Dvs hjemme om du er syk. Som når vi har influensa eller forkjølelse. Heller ikke kommunehelsetjenesten ser noen grunn til at vi skal være mere forsiktig enn andre i samfunnet. Men selvsagt skal folk som er sammen med pasienter i risikogruppen være ekstra forsiktige, det gjelder ved all smittsom sykdom

 

Jeg er redd for smitteeffekten ved å hause opp dette med korona. Hvis det er noen av dere som er veldig engstelige og er uenige med FHI, kommunehelsetjenesten, Korforbundets eller min tolkning, kan dere selvsagt velge å være hjemme og ikke delta. Det respekterer jeg. Gi meg i så fall beskjed litt raskt.

 

Gleder meg veldig til å møtes i morgen, og til å få på plass det vi trenger for å levere årtidens beste Desembernatt.

 

Vi møter kl 17 til lydprøve etc, musikerne kommer kl 18. Ta med mat og drikke til en lang kveld. 

 

Vi selger fortsatt billetter (338 pr nå) og mange kommer til å kjøpe i døra. Som vanlig.. Dette blir stas😊